Dag%20mama%20kleinDag Mama, theatervoorstelling over Dementie, voorstelling 14.00 uur


De gemeente Groningen, Humanitas, WIJ Groningen, Alzheimer Nederland (afdeling Groningen) en Rode Kruis Studentendesk willen op Let’s Gro aandacht vragen voor ‘Dementie in de Wijk.’ Hoe herken je in je dagelijkse leven dat je te maken hebt met iemand met dementie? Aan de kassa van de supermarkt, op straat, in je buurt? En hoe kun je dan het beste iemand omgaan? Er valt een wereld te winnen als we weten welk gedrag wel en niet helpt.

De voorstelling ‘dag Mama’ is intiem, indringend en interactief. Het maakt omgaan met dementie inzichtelijk en bespreekbaar voor iedereen. 

De voorstelling gaat over een vrouw, die zichzelf aan het verliezen is. Met de brandende vraag voor dochter hoe daarmee om te gaan. Het stuk speelt zich af in de nieuwe leefomgeving van moeder: haar kamertje in het verpleeghuis. Hier moeten de werelden van moeder, dochter en zorgprofessional samenkomen. Dit blijkt niet eenvoudig.

De voorstelling is landelijk lovend ontvangen.

Wondermooi!
– Happinez

Diverse symposia bezocht en workshops gevolgd. Niet eerder zo tot in m’n ziel geraakt. Dit had ik veel eerder willen weten!!
– Ida Samplonius, zorgprofessional

Een cadeau om samen met mijn mama nog een mooie tijd tegemoet te gaan
– Grace Cemille, dochter

Must voor naasten en instanties
– Recensie Gelderlander

Meesterlijk
– Adelheid Roosen

DAG MAMA geniet bekendheid in Nederland en België, met reportages door onder andere de NPO-programma’s NIEUWSUUR en LANDINWAARTS. 

Theatervoorstelling Dag Mama, 14.00 uur (€0.00)

Sales stopped

November 01, 2018 14:00 - 17:00 (GMT +00:00 UTC)


Google Calendar
Microsoft Outlook
.ics file (Apple's iCal & others)

Address


Der Aa-theater,
Akerkstraat 11, 9712 BD Groningen

Google maps »